DeltraCeles logo

Supralegalizare


Vă puteţi baza pe serviciile noastre pentru obţinerea oricăror ştampile pe actele dvs. ce urmează a fi folosite într-o ţară care NU este semnatară a Convenţiei de la Haga, chiar şi în regim de urgenţă, evitând astfel consum de efort şi timp, şi scutindu-vă de tot ce înseamnă birocraţie în relaţiile cu instituţiile implicate.

 

Paşii ce trebuie urmaţi pentru a obţine formalităţile complete sunt următorii:

- Vizarea originalelor la Ministerul Justiţiei / Ministerul Educației / Ministerul Sănătății / Ministerul Afacerilor Externe / Camera Notarilor Publici (în funcţie de tipul documentului);

- Traducerea autorizată în limba ţării în care va fi folosit sau într-o limbă de circulaţie internaţională, de către un traducător autorizat de Ministerul Justiţiei;

- Legalizarea semnăturii traducătorului de către un notar public;

- Supralegalizarea semnăturii şi sigiliului notarului prin Camera Notarilor Publici;

- Supralegalizarea sigiliului Camerei Notarilor prin Ministerul Afacerilor Externe;

- Supralegalizarea finală prin secţia consulară a statului respectiv în România.

 

Atenţie:

- Actele de studii vor putea fi supralegalizate pe original prin Ministerul Afacerilor Externe doar după ce au fost vizate de către Ministerul Educaţiei. Consultaţi pagina Vizări acte studii.

- Actele emise de Ministerul Sănătății (certificate, recomandări) vor putea fi supralegalizate pe original prin Ministerul Afacerilor Externe doar după ce au fost vizate de către Direcția Juridic și Contencios din cadrul Ministerului Sănătății. Adeverintele medicale trebuie vizate de către Direcția Județeană de Sănătate înainte de a putea fi supralegalizate.

- Nu pot fi supralegalizate traduceri ale actelor sub semnătură privată. Pentru informaţii complete despre procedurile de lucru, vă invităm să ne contactaţi direct.

- Pentru supralegalizarea prin Secţiile Consulare, tarifele, condiţiile şi termenele de predare diferă în funcţie de regimul de lucru al fiecărei ambasade. Vă rugăm să ne contactaţi şi vă vom informa concret.

 

Termene de predare:

Parcurgerea procedurilor complete, conform celor enumerate mai sus, durează minim 3 zile lucrătoare, pentru situaţii de urgenţă.

Termenul de predare este, însă, influenţat de foarte mulţi factori implicaţi şi va fi discutat şi negociat pentru fiecare situaţie în parte, asigurându-vă de toată disponibilitatea noastră pentru rezolvarea comenzii în cel mai scurt timp posibil.

Nu aplicăm taxă suplimentară de urgenţă pentru serviciile de supralegalizare.

 

 

Contact telefonic
(+40) 215.400.727
(+40) 721.226.635
(+40) 726.986.056
Email
Formular contact