DeltraCeles logo

Declaratie de valoare


Ştim că după ce aţi parcurs mai multe siteuri şi forumuri căutând detalii despre cum se obţine Declaraţia de Valoare de care aveţi nevoie, cel mai probabil aţi obţinut informaţii confuze, neactualizate şi, nu în ultimul rând, contradictorii.

Ei bine, încercăm să sintetizăm aici câteva detalii concrete, fără definiţii sau alte introduceri deoarece persoanele care au nevoie de o Declaraţie de Valoare cunosc deja aceste generalităţi.


Serviciile pe care vi le oferim în legătură cu Declaraţia de Valoare:

 • Dacă nu aţi început încă demersurile sau vi se pare totul extrem de complicat, noi vă vom ajuta în întocmirea dosarului de la A la Z.
 • Dacă aveţi deja dosarul complet, îl vom verifica în detaliu, vom obţine programarea la Ambasada Italiei - Sectia Consulară din Bucureşti, şi vă vom reprezenta în depunerea dosarului şi ridicarea Declaraţiei de Valoare.

Pregatirea dosarului pentru Declaraţia de Valoare:

Avem nevoie de următoarele acte din partea dvs.:

 • Diploma de studii / Certificatul de absolvire
 • Foaia matricolă / Suplimentul la Diploma

În cazul în care nu aveţi Foaia Matricolă / Suplimentul la Diploma, vă putem reprezenta la instituţia şcolară pentru obtinerea acesteia, indiferent de locaţie.

Pentru obţinerea Declaraţiei de Valoare vă putem ajuta cu
PROCEDURI COMPLETE, după cum urmează:

 • obţinerea Adeverinţelor de Autenticitate de la secretariatul instituţiei de învăţământ.
 • vizarea originalelor la Inspectoratul şcolar Judeţean
 • legalizarea originalelor prin aplicarea Apostilei la Prefectura de judeţ;
 • legalizarea notarială a copiilor conforme cu originalul de pe actele de studii;
 • traducere autorizată în limba italiană;
 • legalizarea notarială a traducerilor;
 • supralegalizarea copiilor conforme cu originalul şi a traducerilor legalizate prin aplicarea Apostilei la Camera Notarilor Publici;
 • obţinerea programării la Consulatul Italiei, depunerea dosarului şi ridicarea Declaraţiei de Valoare.


Cât durează?

Din punct de vedere al termenului de finalizare, există extrem de multe elemente care diferă de la un caz la altul.
Ştim că factorul TIMP este de multe ori cel mai important pentru dvs., de aceea vom face tot posibilul să obţinem cele mai scurte termene de predare posibile.

Vă invităm să ne contactaţi pentru a ne expune pe scurt situaţia concretă şi astfel vă vom putea informa cu privire la un termen aproximativ de predare.

Cât costă?

Un calcul total exact se va face în funcţie de nivelul de studii pentru care se solicită Declaraţia de Valoare și de județul în care au fost emise actele.

Pentru servicii complete (de la primele vizări pe originale până la ridicarea Declarației de Valoare, incluzând taxa Consulatului Italiei), tarifele încep de la 290 EUR.

Plata se efectuează întotdeauna după ce facem dovada obținerii DDV. Puteți achita în numerar sau prin virament bancar, în baza documentelor fiscale din partea noastră.

Comod pentru dumneavoastră!

Indiferent că în acest moment vă aflaţi în România sau sunteţi în Italia, nu trebuie decât să ne contactaţi pentru a stabili cum ne puteţi trimite actele originale, fără a fi nevoie să vă deplasaţi la sediul nostru.

Contact telefonic
(+40) 215.400.727
(+40) 721.226.635
(+40) 726.986.056
Email
Formular contact