CodeName logo

Apostilare


Apostila de la Haga (Apostille - Convention de la Haye du 5 Octobre 1961) - apostilare documente şi traduceri pentru recunoaştere în țările semnatare ale convenției.

Biroul de traduceri Code Name SRL vă poate ajuta să obţineți apostila de la oricare din autorităţile competente în acest scop în România: Prefectură, Tribunal sau Camera Notarilor Publici:

PREFECTURĂ:

  • La Prefectură, La Prefectură, APOSTILA se aplică pe originalele actelor oficiale administrative. Consultaţi lista completă a actelor ce pot fi apostilate la Prefectură.
  • Vă putem reprezenta pentru obţinerea Apostilei în orice judeţ din ţară, fără a fi necesară deplasarea dvs., în termene foarte scurte.
Mențiune: Actele de studii pot fi apostilate pe original doar după ce au fost vizate anterior la instituția competentă din cadrul Ministerului Educației.

 

TRIBUNAL:

  • La Tribunal, APOSTILA se poate aplica doar pe originalele actelor emise de Ministerul Justiţiei (Judecătorii, Registrul Comerţului). Consultaţi lista completă a actelor ce pot fi apostilate la Tribunal.
  • Apostila la Tribunal se obţine în judeţul în care a fost emis actul.
  • Vă putem reprezenta pentru obţinerea Apostilei la Tribunalul Bucureşti, pentru acte emise în Bucureşti şi Judeţul Ilfov, fără a fi necesară deplasarea dvs. În anumite situații, putem obține apostila și la Tribunale din alte județe ale țării, iar pentru detalii vă rugăm să ne contactați direct.

 

CAMERA NOTARILOR:

  • La Camera Notarilor Publici, APOSTILA se aplică pe originalele actelor notariale, pe copii legalizate notarial şi traduceri legalizate notarial.
  • Vă putem reprezenta pentru obţinerea Apostilei pe actele notariale şi copii/traduceri legalizate de notari din orice județ al României.

Menţiune: O traducere legalizată va putea fi apostilată doar dacă originalul actului tradus este emis de autoritățile române. Dacă vi se cere ca actul original să fie apostilat, acest lucru trebuie făcut înainte de efectuarea traducerii, pentru ca textul apostilei să fie cuprins în traducere.

 

Răspundem oricăror solicitări urgente, din orice oraş al ţării sau din străinătate, indiferent de volumul de lucru, în limitele programului de lucru al instituţiilor implicate. Putem prelua și livra comenzile prin curier rapid (național sau internațional).

 

Info: Apostilarea constă în aplicarea de către autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga a unei ştampile (Apostila) pe actele oficiale emise în ţara respectivă şi care urmează a fi prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei. Nu pot fi apostilate în România acte emise în alte state.

Pentru estimare a termenului de predare în cazul procedurilor complete de apostilare / traducere / legalizare / supralegalizare, vă rugăm să ne contactaţi direct.
Pentru estimare a costului consultaţi pagina Tarife, sau contactaţi-ne direct.

Model Apostila de la Haga